Nieuw fietspad  in buitengebied  ‘s Gravenmoer.

In de begroting van de gemeente Dongen staat het voornemen om in 2016 een fietspad te realiseren tussen Wielstraat en Waspikse weg.
Nu het nieuwe fietspad tussen Wielstraat en Waspikse weg op de rol staat is de gemeente Dongen verzocht om samen met organisaties als Het Brabants Landschap een haalbaarheidsonderzoek uit te voeren voor het realiseren van een Laarzen- dan wel wandel- of fietspad langs de loop van het Oude Vaartje, waarbij de oude haven wordt verbonden met het nieuwe fietspad.
Circa 10 jaar geleden werd er door Het Brabants Landschap al een verkennend onderzoek uitgevoerd om een pad te realiseren langs Het Oude Vaartje (Molenvaartje). Een pad langs het vroegere Oude Vaartje die de oude haven verbindt met het nieuwe fietspad, zou een welkome aanvulling zijn op wandel- en fietspaden in ’s Gravenmoer en Dongen. Realisatie hiervan draagt bij aan het in herinnering houden van de geschiedenis van ’s Gravenmoer. Het Molenvaartje vormde heel vroeger de scheepvaartverbinding tussen de haven van ’s Gravenmoer en de Donge en heeft een grote rol gespeeld in de geschiedenis van ’s Gravenmoer. Lees hier meer over de haven van ’s Gravenmoer.

Foto onder: In rood het fietspad tussen de Wielstraat en Waspikse weg. In geel het Laarzen- dan wel wandel- of fietspad langs de loop van het Oude Vaartje.