Uilenwerkgroep

 

Op een aantal plaatsen in en rond het dorp broeden er steenuilen en ransuilen. Ook heeft de ransuil roestplaatsen in ’s Gravenmoer waar meerdere ransuilen dicht bij elkaar slapen. Ook de kerkuil is de laatste jaren weer in 's Gravenmoer waargenomen.
Enkele malen per jaar inventariseert de uilenwerkgroep waar de uilen verblijven en of er jongen worden grootgebracht. Daarnaast wordt er nestgelegenheid geboden aan uilen, zoals de steenuil, de kerkuil en de ransuil. Op enkele plaatsen in het dorp hangen kasten voor de steenuil en de kerkuil.
In 2018 zijn er op initiatief van de Uilenwerkgroep van Ken en Geniet in ’s Gravenmoer, samen met de dijkjeswerkgroep een tweetal kunstnesten geplaatst voor de ransuil.
Zowel de kerkuil, de steenuil als de ransuil hebben het moeilijk zich te handhaven. Het is daarom belangrijk dat de inwoners van ’s Gravenmoer de aanwezigheid van de uilen koesteren.
Om een goed inzicht te krijgen in het uien bestand ontvangt de Uilenwerkgroep graag informatie van mensen in en rond ‘s Gravenmoer die de aanwezigheid van uilen op hun erf vermoeden. Dit kan via e-mail uil@kenengeniet.nl

 

Foto onder: Twee jonge ransuilen uitgevlogen in 's Gravenmoer.

Foto onder: Nestkast voor een steenuil op de rand van 's Gravenmoer.

Foto onder : Plaatsen kunstnest voor ransuilen in 's Gravenmoer.

Foto onder : Kunstnest ransuilen met daarboven een camera om de bewegingen rond het nest te volgen.

Beelden van wildcamera boven kunstnest ransuil.

Eind 2017 is het geheugenkaartje van de wildcamera uitgelezen. Er zijn toen geen activiteiten in of om het kunstnest waargenomen.

In april 2018 is de wildcamera wederom geplaatst en in september 2018 is het geheugenkaartje weer uitgelezen. Lees meer.

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb