IJsvogelwerkgroep  De Rode Brug

In februari 2014 is onder de vleugels van de natuurvereniging Ken en Geniet uit Dongen het ijsvogelproject ”De Rode Brug”opgestart. Tegelijkertijd is er een ijsvogelwerkgroep in het leven geroepen. Deze werkgroep bestaande uit Leo Reijnierse, Kees van Steenvoorden, René Louwet en de ’s Gravenmoerenaren Thieu Verharen, Wil Kop-Jansen en Joop Snijders is vol enthousiasme aan de slag gegaan.

Allereerst zijn in overleg met de gemeente Dongen het Waterschap Deltastroom en het Brabants Landschap een aantal locaties bepaalt en er is een aanvraag ingediend voor financiële ondersteuning van het IJsvogelfonds.
Het IJsvogelfonds ondersteunt Vogelbescherming Nederland met kleine vogelprojecten met een grote uitstraling en wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.
Na enkele weken kreeg de ijswerkgroep bericht van IJsvogelfonds dat ze het initiatief toejuichen en het project financieel gaan ondersteunen.

 

Om in het gebied langs en nabij “De Donge” zo snel mogelijk weer broedpaartjes te ontvangen is 18 maart 2014 onderhoud gepleegd aan de steile oever van ”De Donge” langs de kerkdijk en in de treksloot langs de kerkdijk in ’s Gravenmoer. Lees meer

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb