Onderhoud paddenpoelen ’t Bieslant

De twee paddenpoelen in ’t Bieslant mogen niet onbewoonbaar worden voor amfibieën.

Lees meer

Kinderen van basisschool de Wegwijzer maken takkeril in 't Bieslant.

Tijdens één van de natuurlessen hebben de kinderen van basisschool de Wegwijzer een nieuwe takkenril gemaakt.

Lees meer.

Fietsroute “Tussen Donk en Vaart”

Tijdens de fietsroute “Tussen Donk en Vaart” maak je kennis met het gebied in en rond Dongen. De fietsroute van 22km loopt langs 16 verschillende locaties in de gemeente Dongen en voert voor een klein gedeelte door ’s Gravenmoer. De route laat je kennismaken met de verscheidenheid aan landschappen. Op een tiental plaatsen waar hierover verhalen zijn te vertellen zijn attentiestenen gelegd van 50 x 50 cm, voorzien van een QR code die verwijst naar een pagina op de website  https://tussendonkenvaart.delooierij.nl/ Op deze website tref je verhalen aan en ook filmpjes waarin uitleg wordt verschaft over de landschappen.

De route door ’s Gravenmoer loopt vanaf de vaartweg over de lage dijk door de dwarsdijk tot aan de Emmalaan. In de dwarsdijk ligt een attentiesteen met een foto van het slagenland dat vanaf dit punt te zien is. Aan het einde van de dwarsdijk ligt een attentiesteen met een foto van de oude haven van ‘s Gravenmoer zoals die er in half vorige eeuw heeft uitgezien. Het vervolg van de fietroute is te vinden op de website  https://tussendonkenvaart.delooierij.nl/

Foto's onder : attentiestenen in de dwarsdijk  en aan de hoek van de emmalaan

 

 

Bloemen en planten langs de hoofdstraat

Na reconstructie van de hoofdstraat zijn ook de bermen aangepakt. Op diverse plaatsen is planting aangebracht ook zijn er op diverse plaatsen bloembollen geplant die nu volop in bloei staan. Zie foto's onder.

 

 

 

Halfverhardig aangebracht op de hoge en lagedijk en een klein gedeelte van de dwarsdijk

 

Begin april is er een half verharding aangebracht op de hoge en lagedijk en een klein gedeelte van de dwarsdijk.De gemeente Dongen heeft hiermee een verbeterslag kunnen maken voor fietsers en voetgangers die veelvuldig gebruik maken van deze mooie fiets-wandelroute. Zie foto's onder.

Maak jouw eigen website met JouwWeb