Basisschool “De Wegwijzer” is SUPPORTER VAN SCHOON

Gedurende de maand maart is basisschool De Wegwijzer in ‘s Gravenmoer, als supporter van Nederland Schoon, aan de slag voor het milieu.
Dit keer wordt er, aandacht besteed aan het probleem van de Plastic Soep. Zo wordt de afvalberg van plastic in zee genoemd. Al dat plastic in de oceanen wordt grotendeels veroorzaakt door mensen. Afval op straat en in de bermen komt, via sloten, rivieren en kanalen, in onze oceanen terecht. Miljoenen dieren zoals vogels, zeehonden en dolfijnen worden daarvan het slachtoffer.
Basis school “De Wegwijzer” wil de kinderen bewust maken van het probleem en samen met hen een steentje bijdragen aan het opruimen van zwerfafval.
Daarom zamelen de leerlingen gedurende de maand maart zwerfplastic in en knopen dat aan het hekwerk rond hun school. Plastic flesjes worden verzameld en per 50 stuks in de boom op het schoolplein gehangen.

Op vrijdag 20 maart is door de leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool “De Wegwijzer” onder leiding van hun leerkracht alle zwerfvuil rond het Wiel in het kerkbos en een gedeelte van de kerkdijk langs het riviertje de “Donge”opgeruimd. Gewapend met grijpers werden vele vuilniszakken gevuld. Wat een ontzettend mooi, betrokken, bewust, positief en groen initiatief dat alle waardering verdient.

Foto's onder: Groep 7 en 8 van basisschool "De Wegwijzer" tijdens het opruimen van het zwerfafval.

Maak jouw eigen website met JouwWeb