Vogels en insecten in ’t Bieslant.

Vogels en insecten in ’t Bieslant….wij gaan er voor! Met deze slogan zijn kinderen van groepen 1,2, 3 en 4 van basisschool ”De Wegwijzer” begin 2014 aan de slag gegaan voor het vogel- en insecten vriendelijker maken van een stukje in ’t Bieslant.
In samenwerking met de gemeente Dongen, natuurvereniging Ken en Geniet en de dijkjeswerkgroep hebben de kinderen plannen gemaakt.

Na de voorjaarsvakantie zijn de kinderen gestart met het maken van zeven nestkastjes. Deze zijn in                      ’t Bieslant opgehangen. De kinderen worden zo van dichtbij betrokken bij het wel en wee van de vogels die er (hopelijk) gaan wonen. Met medewerking van de dijkjeswerkgroep en de vogelwerkgroep van Natuurvereniging Ken en Geniet, gaan ze regelmatig inventariseren. Eén en ander zal plaats vinden tijdens de natuurlessen.

Verder gaan de kinderen in ’t bieslant een bloemenlint maken en een insectenhotel  bouwen. Het idee is om later ook nog te proberen een zwaluwtoren en een ooievaarsnest te plaatsen.

In het najaar van 2016 hebben de kinderen met de hulp van een groepje ouders de  wilgen  geknot. Van de takken is een takkenril (schuilplaats voor vogels en kleine dieren zoals muizen) gemaakt.

Al met al een leuk en leerzaam project voor de kinderen.

 

 

Voortgang van het project: 

 -  Muizenruiten. Lees meer.

  - Ydille. Lees meer.

  - Ploegen. Lees meer.

  - Takkenril aangelegd. Lees meer.

  - Zwaluwtil geplaatst. Lees meer.

  - Nestkastje maken en ophangen. Lees meer.

  - Zaaien bloemenlint. Lees meer.

  - Onthulling "Buitenboek" Lees meer.

  - Bloemenlint in bloei. Lees meer.

  - Foto show vijf jaar Vogels en insecten in 't Bieslant. Lees  meer.

  - Nieuwsbrieven Vogels en insecten in 't Bieslant. Lees meer.

 

Deze activiteiten hebben, behalve werk van kinderen en vrijwilligers, ook financiële steun nodig. Het is geweldig om te kunnen vermelden dat er twee sponsors gevonden zijn die het project financieel gaan steunen, dat zijn de Rabobank en Brabants landschap.
Brabants landschap wordt door de Postcodeloterij in staat gesteld het project financieel te steunen. De nestkasten en het zaai klaar maken van de grond neemt de gemeente Dongen voor haar rekening.

Maak jouw eigen website met JouwWeb