Planten Tiny Forest

Op 13 november 2019 hebben zo’n 130 leerlingen van de basisscholen De Wegwijzer en De Springplank in          ‘s-Gravenmoer, samen met IVN Natuureducatie, de dijkjeswerkgroep,natuurvereniging Ken en Geniet, gemeente Dongen en de Dorpsraad inheemse bomen en struiken in de Tiny Forest geplant.

Voordat de kinderen aan de slag gingen gaf Addo Geerts, teamleider wijkbeheer Dongen een korte uitleg over het planten van de bomen en struiken. De hele voormiddag waren kleine groepjes leerlingen van de beide scholen druk bezig met het planten van de negenendertig verschillende soorten. In totaal zo’n 600 boompjes.
Wethouder René Jansen onthulde aan het eind van de ochtend een bord met de naam van het Tiny Forest:         't Biesbos. Deze naam is door leerlingen zelf verzonnen. Tevens staat op het bord uitleg over wat het bos nu eigenlijk voorstelt en waarom zo'n bos zo belangrijk is.

Gelijktijdig met de voorbereidingen van de Tiny Forest is er in de directe omgeving een buiten lokaal aangelegd waar kinderen in de toekomst les krijgen over de Nederlandse natuur en worden opgeleid tot Tiny Forest Rangers. Ook is het buitenlokaal een prettige en gezonden plaats waar mensen elkaar kunnen ontmoeten.

 

Foto's onder: In totaal werden er negenendertig verschillende soorten,in totaal zo’n 600 boompjes geplant

Foto's onder: Wethouder René Jansen onthulde aan het eind van de ochtend, in bijzijn van de leerlingen,een bord met de naam van het Tiny Forest: 't Biesbos.

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb