Een kijkje in het verleden van ’s Gravenmoer.

Hier vindt u een aantal foto’s  van het vroegere ’s Gravenmoer. U kunt een kijkje nemen in het verleden en mogelijk genieten van de herinnerringen die de foto’s oproepen.

Foto onder: We beginnen onze tocht door het verleden van ’s Gravenmoer in het hart van het dorp op het Dorpsplein. Meer foto's van het hart van het dorp onder Dorpsplein.

Foto onder: De Hoofdstraat die vroeger "Straat" werd genoemd. Meer foto's van de Hoofdstraat onder Hoofdstraat  

Foto onder : De vaartweg heette vroeger s-Gravenmoerse Vaart het was een lintvormige kern gelegen aan de waterloop Vaart. Meer foto's van de Vaartweg onder Vaartweg. 

Foto onder: De Waspikseweg is de verbindingsweg tussen ’s Gravenmoer en Waspik. Deze weg is in 1774 aangelegd. Meer foto's van de Waspikseweg onder Waspikseweg.

Foto onder: Foto van de Julianalaan in 1956. Meer foto's van de Julianalaan onder Julianalaan

Foto onder: De haven van's Gravenmoer speelde vroeger een grote rol in het dagelijks leven van de inwoners van het dorp. Veel dorpelingen werkten er als havenarbeiders en er werd gehandeld in turf, stro en rijshout. Uiteindelijk kwam aan de turfwinning en later ook aan de scheepvaart een einde. In 1950 werd de haven gedempt, op de plaats van de haven ligt nu een parkje de weg er langs heet nog de Havenkade. Kijk voor meer informatie en  foto's van de Haven (kade) onder Haven (kade).

Foto onder: De Emmalaan is een zijstraat van de Hoofdstraat. In 1956 is de Emmalaan verhard en aangesloten op de Julianalaan. Bekijk hier meer foto's van de Emmalaan.

Foto onder: De Molendijk in 1923. Het eerste pand rechts op de foto is sinds 1970 in gebruik door modehuis 't Winkeltje. Meer foto's van de Molendijk onder Molendijk

Foto onder: De Wielstraat ligt ten noorden van ’s Gravenmoer. In het begin van de vorige eeuw was de Wielstraat een onverhard pad. Kijk hier voor meer foto's van de Wielstraat.

Foto onder: Vanaf Oosteind kom je via de Wilhelminalaan 's Gravenmoer binnen. Kijk hier voor meer foto's van de Wilhelminalaan

Foto onder: De Kerkdijk gezien vanaf de kruising met de Wielstraat. Het eerste huis rechts op de foto is Huize Betsie. Kijk hier voor meer foto's van de Kerkdijk.

Foto onder: De Martinuskerk is de Hervormde Kerk van 's Gravenmoer De Hervormde Kerk staat aan de Kerdijk. Kijk voor meer foto's van de Hervormde Kerk onder Hervormde Kerk .

Foto onder : De korenmolen van ’s Gravenmoer, die aan de zuid-zijde van de toenmalige Molensteeg heeft gestaan. Kijk voor meer informatie over de Korenmolen onder Korenmolen  

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb